Hepsiburadada Nasıl Satış Yapılır?

hbgorsel

Hepsiburada Mağazası Açmak

Ürünlerinizi çevrimiçi olarak kolay ve verimli bir şekilde satmak mı istiyorsunuz? Hepsiburada bunun için ideal bir adres. Her gün milyonlarca ziyaretçisi olan Hepsiburada satış yapmak isteyenler için avantajlı bir platformdur. Bu kapsamlı kılavuzda, Hepsiburadada mağaza açmak ve ürünlerinizi başarıyla satmak hakkında bilmeniz gereken her şeyi ele alacağız.

Hepsiburada Mağazası Nedir?

Hepsiburada, 1998 yılından beri faaliyette olan bir online pazaryeridir. Hem kendi ürünlerinin hem de girişimcilerin ürünlerinin listelenip satılmasına olanak tanır. Yani Hepsiburada, kendi online mağazanızı açıp, ürünlerinizi yükleyip satışa başlayabileceğiniz bir platform.Hepsiburada mağazası, Hepsiburada sistemi içinde diğer satıcılar tarafından açılan sanal mağazalara verilen addır. Bu sanal mağazalar,geleneksel e-ticaret siteleri gibi değildir. Kendi özel web alanlarına sahip değiller. Hepsiburadada mağaza açmak, bir market veya panayırda tezgâh kiralamaya benzer. Piyasa izin verdiği sürece tezgâhınız açık olacaktır. Pazara gelen müşteriler de tezgâhınızdan alışveriş yapabilir.Ancak bu alan size ait değildir. Pazar tezgâhınızın boyutu ve tasarımı ile satabileceğiniz ürünler sınırlıdır. Ayrıca markete gelen müşteriler diğer tezgâhlara da çekilme şansı yakalıyor. Hepsiburada ve benzeri pazar yerlerinde mağaza açmak, yoğun bir pazarda veya fuarda yer kiralamaya benzer. Mevcut trafikten yararlanarak ürünlerinizi çevrimiçi satmanıza olanak tanır.

Hepsiburadada Mağaza Nasıl Açılır?

Hepsiburada'da nasıl mağaza açılır diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. İşte izlemeniz gereken adımlar:

Hepsipartner Paneline Git:Hepsiburada üyeliğinizi tamamlamak için öncelikle Hepsipartner paneline gitmeniz gerekmektedir. Bu panel Hepsiburada Partnerleri için özel olarak tasarlanmıştır. Panele erişmek için Hepsiburada.com web sitesine gidin ve sağ üst köşedeki"Hepsiburadada Satıcı Ol" yazısına tıklayın. Ardından yeni sayfada "Satıcı Ol" butonuna tıklayarak Hepsipartner satıcı panelini açın. Satıcı panelinden "Yeni Başvuru" bölümünü seçiniz.

Satıcı Türünüzü Seçin: Açılan sayfada Standart, Kadın Girişimci ve HepsiTürkiye olmak üzere üç farklı seçenek göreceksiniz. Standart Mağaza, tüm kategorilerde satış yapmanızı sağlar. Kadın Girişimci mağazası, kadın girişimcilerin en az %51 hisseye sahip olduğu işletmelere özel olarak tasarlanmıştır. Çeşitli reklam,komisyon ve nakliye desteği sunar. HepsiTürkiye mağazası, yerel veya bölgesel ürün satmak isteyen satıcılar içindir. Uygun satıcı tipini seçtikten sonra otomatik üyelik sayfası açılacaktır.

Satıcı Başvurunuzu Tamamlayın: Yeni açılan sayfada sizden belirli bilgileri sırayla girmeniz istenecektir. İstenilen mağaza adı, e-posta adresi ve şifre girildikten sonra "Devam Et" (Devam) butonuna tıklanır. Sonraki sayfada firma yetkilisinin bilgilerini doldurunuz. Formu doldurun ve "DevamEt" (Devam Et) düğmesine tıklayın. Daha sonra sizden şirket bilgilerinizi ve satış kategorinizi girmeniz istenecektir. Şirketinizle ilgili gerekli temel, vergi, iletişim, fatura ve banka hesabı bilgilerini girin. Gerekli tüm bilgileri girdikten sonra onay beyanlarını onaylayın ve "Başvur" (Uygula) düğmesine tıklayın. Bu noktada başvurunuz tamamlanmıştır. Satıcı paneline girebilirsiniz ancak satışa başlamak için,

Hepsipartner Üyelik Bilgilerinizi Tamamlayın: Başvurunuzun işleme alınabilmesi için Hepsiburada mağazanızla ilgili bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Açılan panelin üst kısmında doldurmanız gereken bilgileri görebilirsiniz. İstenen bilgiler arasında adres bilgileri, iletişim bilgileri, şirket bilgileri, banka bilgileri, teslimat profilleri, kullanıcı bilgileri ve entegratör bilgileri bulunmaktadır.

Hepsiburadada Mağaza Açmak için Gerekli Belgeleri Yükleyin: Hepsipartner üyelik bilgilerinizi doldurduktan sonra, başvurunuzun işleme alınması için bazı belgeleri yüklemeniz gerekecektir. Hepsiburadada mağaza açmak için gerekli belgeler şu şekildedir:

1-) Vergi sertifikası

2-) İmza Sirküleri

3-) Faaliyet Belgesi

4-)Ticaret Sicil Gazetesi

5-)Hepsiburada Üyelik Sözleşmesi (Hepsiburada kaydı sırasında doldurulacaktır)

6-)Pazaryeri Satıcı Bilgi Formu (Hepsiburada tarafından size e-posta ile gönderilecek)

Bu belgeler ile Hepsiburadaya kayıt olabilir ve mağazanızı açabilirsiniz. Lütfen Hepsiburadada mağaza açma sürecinin özel koşullarınıza göre değişebileceğini unutmayın. En güncel ve doğru bilgiler için her zaman resmi Hepsiburada yönergelerine ve belgelerine başvurulmasını öneriyoruz.

Hepsiburadada Mağaza Açmak Ücretli mi?

Hepsiburadada mağaza açmak ücretsizdir. Hepsiburada, diğer bazı pazaryeri platformlarından farklı olarak mağaza açmak veya ürün yüklemek için herhangi bir ücret talep etmez. Hepsiburadada mağazanızı hiçbir ön maliyet ödemeden açabilir ve yönetebilirsiniz. Ancak Hepsiburada, platformları üzerinden yapılan her satıştan komisyon alır. Hepsiburadada mağaza açmanın ücretsiz olmasına rağmen pazarlama giderleri veya ürün paketleme ve nakliye gibi işinizi yürütmeyle ilgili belirli maliyetlerin olabileceğini unutmamak önemlidir. Fiyatlarınızı belirlerken ve kar marjlarınızı hesaplarken bu maliyetleri göz önünde bulundurmanız önerilir.

Sonuç olarak; Hepsiburadada mağaza açmak, ürünlerinizi online olarak satmak ve geniş bir kitleye ulaşmak için size harika bir fırsat sağlayabilir.Bu kılavuzda belirtilen adımları izleyerek ve gerekli gereksinimleri karşıladığınızdan emin olarak Hepsiburadada başarılı bir satıcı olarak yolculuğunuza başlayabilirsiniz. Satış deneyiminizden en iyi şekilde yararlanmak için Hepsiburadanın yönergeleri ve politikaları ile her zaman güncel kalmayı unutmayın. Hepsiburada mağazanız hayırlı olsun!

Evobulut’un Hepsiburada entregrasyonu sayesinde stok, satış süreçlerinizi tek platformdan yürütebilirsiniz. Ayrıca başka e-ticaret platformlarında olan satışlarınızı da yine Evobulut ile yönetebilir bütün platformlardaki sürecinize tek ekranda hâkim olabilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları